Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψαρόσουπα με σαφράν

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σούπες

 

psarosoupa me safran

Εκτέλεση

  1. Για να ετοιμάσετε το ζωμό ψαριού με σαφράν, βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κεφάλια και τα κόκαλα των ψαριών, 750 ml (3 φλιτζ) νερό, το κρασί, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού.
  2. Βράζετε το μείγμα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, ξαφρίζοντας το όποτε χρειάζεται. Σουρώνετε το μείγμα σε ψιλή σήτα και πετάτε τα ψαροκόκαλα και τα λαχανικά. Κρατάτε στην άκρη, σ’ ένα μεγάλο μπολ, 1 λίτρο (4 φλιτζ) από τον καυτό ζωμό. προσθέτετε τις κλωστούλεs σαφράν και ανακατεύετε.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς 3 λεπτά, αλλά δεν το αφήνετε να ροδίσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύοντας προσθέτετε σταδιακό το ζωμό ψαριού που έχετε κρατήσει στην άκρη. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα, ώσπου να πάρει βράση και να πήξει ελαφρώς. Προσθέτετε τους κύβους ψαριού, αφήνετε το μείγμα να ξαναπάρει βράση και σιγοβράζετε 1 -2 λεπτά.
  4. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη ψαρόσουπα ζεστή, σε βαθιά πιάτα, γαρνιρισμένη με κλωναράκια μαϊντανού.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 1 κιλό κεφάλια και κόκαλα από λευκόσαρκα ψάρια, κομμένα σε κομματάκια
  • 250 γρ. φιλέτο λευκόσαρκου ψαριού, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 500 ml (2 φλιτζ.) ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • ¾ κουτ. γλυκού κλωστούλεs σαφράν ή κρόκο Κοζάνης
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. (¼ φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml (1 φλιτζ.) κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Tips: Αν περισσέψει ζωμός, μπορείτε να τον φυλάξετε στην κατάψυξη. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 12 χτένια, καθαρισμένα μαζί με τους κύβους ψαριού. Συνταγή ψαρόσουπα με σαφράν ή κρόκο Κοζάνης με 320 θερμίδες ανά μερίδα. Μια νόστιμη, εύκολη και ελαφριά συνταγή.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 410 γρ.
Ενέργεια 320 kcal
Πρωτεΐνες 14 γρ.
Υδατάνθρακες 13,9 γρ.
Λιπαρά 23,2 γρ.
Χοληστερίνη 100 mg
Νάτριο 312 mg
myDiatrofi8
Χρήστος Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Ιωαννίδης