Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκολατένιο ακτινίδιο σε ξυλάκι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Βρεφικές/Παιδικές

 

sokolatenio-aktinidio-se-ksylaki

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια δείτε εδώ πως και τα κόβουμε σε φέτες (ροδέλες) μέτριου πάχους.
  2. Περνάμε το ξυλάκι στην κάθε φέτα ακτινίδιου και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα  αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξουν.
  3. Όσο τα ξυλάκια είναι στο ψυγείο, παίρνουμε το ελαιόλαδο και τη σοκολάτα κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει.
  4. Βγάζουμε τα ξυλάκια και τα βουτάμε στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί πλήρως το φρούτο. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε για λίγα λεπτά στα χέρια μας και στη συνέχεια τα τοποθετούμε όρθια σε ποτηράκι. Προσέχουμε να μην ακουμπάει το ένα δίπλα στο άλλο και χαλάσει η όψη της γυαλιστερής σοκολάτας.
  5. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα για κατανάλωση!
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 9 μερίδες:
  • 3 μεγάλα ακτινίδια
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Ξυλάκια παγωτού / καλαμάκια για σουβλάκια
  • Λαδόκολλα

Tips: Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε πάνω από το σοκολατένιο ακτινίδιο και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Υπέροχη συνταγή για σοκολατένιο ακτινίδιο σε ξυλάκι με 95 θερμίδες.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 65 γρ.
Ενέργεια 95 kcal
Πρωτεΐνες 1,1 γρ.
Υδατάνθρακες 12,4 γρ.
Λιπαρά 4,6 γρ.
Χοληστερίνη 1 mg
Νάτριο 7 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ

Τελευταία άρθρα από τον/την Τόνι Νζέιμ