Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι καλά πλυμένο 3-4 φορές, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ασπράδι, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
- Μετά σκεπάζουμε τα γιουβαρλάκια με το ζωμό ή βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
- Προσθέτουμε το καρότο, τη πατάτα και το ψιλοκομμένο σέλινο.
- Χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 5 κουτ. σούπας (70 γρ.) ελαιόλαδο
- 70 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή νερό
- 40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πατάτα τριμμένη
- 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips: Εάν θέλετε να δέσετε τη σάλτσα παραπάνω, ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ με 3 κουταλιές κρύο νερό, ρίχνετε το μείγμα στη ζεστή σάλτσα και αφήνετε λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Συνταγή γιουβαρλάκια αυγολέμονο σούπα με 435 θερμίδες ανά μερίδα, με καρότο, εύκολα και γευστικότατα.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 380 | γρ. |
| Ενέργεια | 435 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 32 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 16,4 | γρ. |
| Λιπαρά | 26,8 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 134 | mg |
| Νάτριο | 712 | mg |
