myDiatrofi

Η επιλογή των ζυμαρικών

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Συμβουλή του Μήνα
Η επιλογή των ζυμαρικών

Κοφτά ζυμαρικά ή μακαρόνια. Ξερά ή φρέσκα ζυμαρικά; Σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά, αφού μπορεί ο καθένας να τα απολαύσει σύμφωνα με τις ορέξεις και τις προτιμήσεις του. Όλα τα ζυμαρικά ξεκινούν να υπάρχουν ως φρέσκα ή αλλιώς νωπά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα ζυμαρικό με ένα άλλο, αρκεί να επιλέξετε το σωστό. Προτείνονται μερικά τεχνάσματα για να ταιριάξετε το σωστό ζυμαρικό με την κατάλληλη σάλτσα.

Επιλογή ζυμαρικών

  • Αν προτιμήσετε ξερά ζυμαρικά από σκληρό σιτάρι, θυμηθείτε ότι για τις σάλτσες με βάση τα καλοκαιρινά λαχανικά ή τα όσπρια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μακαρονάκι κοφτό.
  • Το μακρόστενο, κυλινδρικό και παχύ με τις ρίγες, ριγκατόνι, «δένει» ιδανικά με πυκνές σάλτσες, με βαριά σχετικά γεύση.
  • Οι βίδες ταιριάζουν υπέροχα σε χρωματιστές σαλάτες, κυρίως κρύες, που συνδυάζονται μαζί με αλλαντικά και αποτελούν συνήθως το κυρίως γεύμα σας.
  • Τα μακαρόνια δίνουν άριστα αποτελέσματα σε παρασκευάσματα με βάση την ντομάτα, με τα ψάρια ραγού και με τα θαλασσινά.
  • Οι παπαρδέλες συνοδεύσουν βαριά πιάτα, με κύριο συστατικό το αρνί ή την πάπια και ταιριάζουν πολύ με πικάντικες κοκκινιστές σάλτσες.
  • Ο φιδές εκτός από τη σούπα, είναι πεντανόστιμος όταν συνοδεύεται από κρεμώδεις και αρκετά αραιές σάλτσες.
  • Τα φρέσκα ζυμαρικά, αν είναι κοφτά, ταιριάζουν τέλεια με λαχανικά ή κρέας ραγού.
  • Τέλος, οι ταλιατέλες, τα ταλιολίvι, τα λαζάνια και άλλα παρόμοια, έχουν τη γεύση και την απαλή υφή που δίνουν τα αυγά στη ζύμη τους, ώστε να στέκονται σε οποιοδήποτε πιάτο περιέχει λεπτοκομμένο κρέας ή κιμά και απαιτεί στιλπνή υφή για να επιτρέψει στη σάλτσα να κινείται πάνω στα ζυμαρικά., ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τις σαλάτες ή για τα κρύα πιάτα.
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ