myDiatrofi

Πως φτιάχνω αποξηραμένα μήλα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Συμβουλή του Μήνα
pos-ftiaxno-apoksiramena-mila

Τα αποξηραμένα μήλα έχουν γλυκιά και πολύ δυνατή γεύση και είναι πολύ δημοφιλή. Καταναλώνονται ως σνακ, ή μπορείτε να τα προσθέσετε σε δημητριακά ή μούσλι ή να τα μουσκέψετε στο νερό και να τα: χρησιμοποιήσετε σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές, όπως κομπόστες φρούτων, σως μήλου ή φαγητά κατσαρόλας. Τα αποξηραμένα μήλα υπάρχουν στην αγορά, είναι όμως εύκολο να φτιάξετε κι εσείς τις ποικιλίες που προτιμάτε. Τα Russet είναι πολύ νόστιμα αποξηραμένα.

pos-ftiaxno-apoksiramena-mila-1Πως φτιάχνω αποξηραμένα μήλα

  1. Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε την καρδιά, τους σπόρους και τα κόβετε σε δακτυλίους. Τα βουτάτε σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά για να μη μαυρίσουν και τα πασπαλίζετε με κανέλα.
  2. Περνάτε τους δακτυλίους σε σπάγκο και τους κρεμάτε από κάποιο σημείο μέχρι να ξεραθούν τελείως.pos-ftiaxno-apoksiramena-mila-2
  3. Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε τους δακτυλίους σε μια σχάρα στο φούρνο και να τους ψήσετε στους 70 βαθμούς για αρκετές ώρες μέχρι να ξεραθούν.

Κάθε δακτύλιος αποξηραμένο μήλο περιέχει περίπου 16 θερμίδες, 4 γρ. υδατάνθρακες και 1 γρ. φυτικές ίνες.pos-ftiaxno-apoksiramena-mila-3

Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ