Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Βάζουμε το τυρί cottage και τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και κρεμώδες στην υφή. Αναμίξτε το μίγμα με τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Τέλος, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Αδειάζετε το μίγμα σε 2 φορμάκια με διάμετρο βάσης 6-7 εκατοστά και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί μισογεμάτο με ζεστό νερό έτσι ώστε να καλύπτει στη μέση τα φορμάκια.
- Στη συνέχεια τοποθετήστε στο φούρνο το ταψί που περιέχει τα φορμάκια και αφήστε τα να ψηθούν για 35 με 40 λεπτά.
- Όταν τελειώσει το ψήσιμο, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και τα φορμάκια από το νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Για να φτιάξετε τη σως φράουλας, βάλτε σε ένα μπλέντερ, το νερό και τη στέβια και περιχύστε το μίγμα στο cheesecake.
Υλικά για 2 μερίδες:
Για το Τσιζκέικ:
- 250 γρ. τυρί cottage light
- 2 αυγά
- ¾ φλιτζανιού στέβια
- Χυμό 2 λεμονιών
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
Για τη σως:
- ½ φλιτζάνι φράουλες
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού στέβια
Σε αντίθεση με αρκετές άλλες γλυκαντικές ύλες, η στέβια είναι σταθερή, δεν αλλοιώνεται και δεν χάνει τη γλυκύτητά της, ακόμα κι όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες έως και 200° C. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε ένα πιο ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων καυτών ροφημάτων και γλυκών που απαιτούν βράσιμο (π.χ. μαρμελάδες) ή ψήσιμο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 210 | γρ. |
Ενέργεια | 324 | kcal |
Πρωτεΐνες | 57 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 8 | γρ. |
Λιπαρά | 7,1 | γρ. |
Χοληστερίνη | 44 | mg |
Νάτριο | 684 | mg |