Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ºC.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το μπλε τυρί και μαϊντανό χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.
- Καλύψτε το μπολ με μια ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο.
- Πασπαλίστε με πιπέρι τη μπριζόλα έτσι ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
- Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις θερμανθεί ρίξτε τη μπριζόλα και ψήστε την περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στη συνέχεια βγάλτε τη μπριζόλα από το τηγάνι και τοποθετήστε την σε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα μπλε τυριού από πάνω της.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 7-8 λεπτά αν θέλετε μέτριο ψήσιμο.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο μπλε τυρί
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό (1/3 ματσάκι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο και κόκκινο πιπέρι
- 340 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιας μπριζόλας
Το μοσχαρίσιο κρέας περιέχει μια μεγάλη ποικιλία σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας (βιολογικής αξίας), της βιταμίνη D, των βιταμινών του συμπλέγματος B, ιδιαιτέρως του Β12, καθώς επίσης και του σιδήρου, του ψευδαργύρου και του σεληνίου.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 90 | γρ. |
Ενέργεια | 243 | kcal |
Πρωτεΐνες | 18,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 1,2 | γρ. |
Λιπαρά | 18,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 65 | mg |
Νάτριο | 159 | mg |