Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αυγά καλά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τον κρόκο τους και προσθέτουμε τον ένα μόνο κρόκο σε ένα μπολ.
- Στο μπολ προσθέτουμε επιπλέον το τόνο, το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μίγμα τα αυγά ή αν θέλουμε προσθέτουμε τα ασπράδια στο μίγμα και φτιάχνουμε μια σαλάτα.
- Συνοδέψτε το γεύμα με ½ πίτα ολικής αλέσεως, το μαρούλι και τα ντοματίνια ή γεμίστε τη πίτα με τη σαλάτα.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό (ξεπλυμένο με νερό)
- 2 σφιχτοβρασμένα αυγά (1 κρόκος)
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 2% στραγγιστό
- Καρυκεύματα: σκόρδο , αλάτι και πιπέρι για γεύση
- μερικά φύλλα μαρουλιού
- 5 ντοματίνια
- 1/2 πίτα ολικής αλέσεως
- Μουστάρδα ή σάλτσα μπάρμπεκιου (προαιρετικά)
Μια συνταγή που θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις προπονήσεις σας με την υψηλής αξίας πρωτεΐνη του τόνου και του αυγού! Μια καταπληκτική συνταγή για γεμιστά αυγά με τόνο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 300 | γρ. |
Ενέργεια | 356 | kcal |
Πρωτεΐνες | 44 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 20 | γρ. |
Λιπαρά | 11 | γρ. |
Χοληστερίνη | 238 | mg |
Νάτριο | 722 | mg |