Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαργαρίνη, τη στέβια, τα αυγά και την κανέλα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τη βρώμη, το θρυμματισμένο πεκάν, τα φιστίκια και τα καρύδια στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, πλάστε 6 ίσες μερίδες του μίγματος και φροντίστε επίσης να αφήσετε κενό ανάμεσα στα μπισκότα.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, πιέστε απαλά πάνω στα μπισκότα, έτσι ώστε να γίνουν επίπεδα.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για 6 λεπτά. Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε τα σε ένα μπολ, σφραγίστε το και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 3 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη με ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού βρώμη
- 1 φλιτζάνι στέβια
- 1 αυγό
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2/3 φλιτζανιού πεκάν ή φουντούκια, θρυμματισμένα
- 2/3 φλιτζανιού φιστίκια, θρυμματισμένα
- 2/3 φλιτζανιού καρύδια, θρυμματισμένα
Σε αντίθεση με αρκετές άλλες γλυκαντικές ύλες, η στέβια είναι σταθερή, δεν αλλοιώνεται και δεν χάνει τη γλυκύτητά της, ακόμα κι όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες έως και 200° C. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε ένα πιο ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων καυτών ροφημάτων και γλυκών που απαιτούν βράσιμο (π.χ. μαρμελάδες) ή ψήσιμο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 50 | γρ. |
Ενέργεια | 396 | kcal |
Πρωτεΐνες | 12 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 15 | γρ. |
Λιπαρά | 32 | γρ. |
Χοληστερίνη | 27 | mg |
Νάτριο | 30 | mg |