Εκτέλεση
Για την καραμέλα- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε ότου γίνει σκούρα καραμέλα
- Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φαρμάκια της κρεμ καραμελέ
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες από το λεμόνι. Δεν το αφήνουμε να βράσει.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τη στέβια μαζί με τα αυγά
- Ρίχνουμε σε αυτά το μίγμα γάλακτος και ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε μια τρυπητή κουτάλα
- Γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από τη καραμέλα και τα νομοθετούμε σε ένα ταψάκι
- Προσθέτουμε νερό στο ταψί και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 0C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ξεφορμάρουμε. Αν χρειαστεί, βοηθάμε με ένα μαχαίρι μόνο την επιφάνεια.
Υλικά για 6 μερίδες:
Για τη καραμέλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. νερό
Για τη κρέμα
- 500 γρ. γάλα
- 4 αυγά
- 10 γρ. στέβια
- Φλούδες από 1 λεμόνι
Η κρεμ καραμελέ είναι ένα ελαφρύ γλυκό και συγγενεύει με την κρεμ μπρουλέ. Η κρεμ καραμελέ είναι ένα από τα πιο παλιά και γνωστά γαλλικά γλυκά. Προσοχή αν χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη ποσότητα στέβιας, υπάρχει περίπτωση το αποτέλεσμα να πικρίζει.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 150 | γρ. |
Ενέργεια | 167 | kcal |
Πρωτεΐνες | 6,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 21,5 | γρ. |
Λιπαρά | 6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 134 | mg |
Νάτριο | 150 | mg |