myDiatrofi

Κρέμα καραμελέ

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Διαίτης/Ελαφριά

 

cream-caramel-feature

Εκτέλεση

Για την καραμέλα
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε ότου γίνει σκούρα καραμέλα
  2. Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φαρμάκια της κρεμ καραμελέ
Για την κρεμά
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες από το λεμόνι. Δεν το αφήνουμε να βράσει.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη στέβια μαζί με τα αυγά
  3. Ρίχνουμε σε αυτά το μίγμα γάλακτος και ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε μια τρυπητή κουτάλα
  4. Γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από τη καραμέλα και τα νομοθετούμε σε ένα ταψάκι
  5. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 0C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  6. Ξεφορμάρουμε. Αν χρειαστεί, βοηθάμε με ένα μαχαίρι μόνο την επιφάνεια.
 Υλικά για 6 μερίδες:
Για τη καραμέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό

Για τη κρέμα

  • 500 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 10 γρ. στέβια
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
Η κρεμ καραμελέ είναι ένα ελαφρύ γλυκό και συγγενεύει με την κρεμ μπρουλέ. Η κρεμ καραμελέ είναι ένα από τα πιο παλιά και γνωστά γαλλικά γλυκά. Προσοχή αν χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη ποσότητα στέβιας, υπάρχει περίπτωση το αποτέλεσμα να πικρίζει.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 150 γρ.
Ενέργεια 167 kcal
Πρωτεΐνες 6,8 γρ.
Υδατάνθρακες 21,5 γρ.
Λιπαρά 6 γρ.
Χοληστερίνη 134 mg
Νάτριο 150 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Muffins με μούρα Πανακότα με καραμέλα »