
Εκτέλεση
- Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη στέβια και το μασκαρπόνε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε στο σκεύος και το κονιάκ και βουτάμε στο μίγμα τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα.
- Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια.
- Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πουδράρουμε επιφανειακά με σκόνη κακάο.
Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί εντός 2 ημερών.
Υλικά για 12 μερίδες:
- 350 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ μπισκότα
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 20 γρ. στέβια
- 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 250 γρ. γάλα 1,5%
- 1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
- 60 γρ. κονιάκ ή ή κρασί Marsala
- 2 κ.σ κακάο για πασπάλισμα
Tips: Τα Σαβαγιάρ (Ladyfingers) είναι τα μπισκότα που βάζουμε στις τούρτες και στα γλυκά αντί για παντεσπάνι. Είναι μακρόστενα, αφρώδη και ελαφρώς γλυκά στην γεύση. Προέρχονται από την αυλή του Δουκάτου της Σαβοΐας στα τέλη του 15ου αιώνα και δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν την επέτειο της επίσκεψης από τον βασιλιά της Γαλλίας. Συνταγή τιραμισού με λίγες θερμίδες. Διαίτης, ελαφρύ και ιδανικό για διαβητικούς αφού είναι χωρίς ζάχαρη και παρέχει 308 θερμίδες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 110 | γρ. |
Ενέργεια | 308 | kcal |
Πρωτεΐνες | 5,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 23,8 | γρ. |
Λιπαρά | 21,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 122 | mg |
Νάτριο | 42 | mg |
