
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C.
- Ανακατέψτε τα δαμάσκηνα με τη στέβια και το ζεστό νερό και βράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα. Για περίπου 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε καλά το αλεύρι, τη βρώμη, τη στέβια, τη μαργαρίνη και το αλάτι. Απλώστε το μισό μίγμα στη βάση ενός ταψιού 20x30 εκατοστών και πιέστε το καλά.
- Από πάνω προσθέστε τη γέμιση με τα δαμάσκηνα και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Από πάνω προσθέστε το άλλο μισό μίγμα με το αλεύρι, τη βρώμη, τη στέβια, τη μαργαρίνη και το αλάτι.
- Ψήστε στο φούρνο στους 190 °C για 25-30 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.
- Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα
Υλικά για 32 μερίδες:
- 1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας στέβια
- ¾ φλιτζανιού μαργαρίνη
Για τη γέμιση
- 500 γρ. δαμάσκηνα
- 1 ¼ φλιτζανιού ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας στέβια
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμινών και έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της ρύθμισης του πεπτικού συστήματος. Έχουν επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (29), κι έτσι αποτελούν θρεπτική και χρήσιμη τροφή που «υπερέχει», καθώς διοχετεύουν ενέργεια σε αργούς ρυθμούς, βοηθώντας στον έλεγχο της όρεξής μας ανάμεσα στα γεύματα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 30 | γρ. |
Ενέργεια | 97 | kcal |
Πρωτεΐνες | 1,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 18,4 | γρ. |
Λιπαρά | 1,9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 41 | mg |
