Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και τα στύβουμε στον στύφτη. Κρατάμε το χυμό κατά μέρος μέχρι να ξεπικρίσουμε τα φλούδια.
- Αφαιρούμε το κοτσανάκι και μ' ένα κουτάλι ξύνουμε, όσο μπορούμε, τα υπόλοιπα της ψίχας του μανταρινιού. Ρίχνουμε τις φλούδες σε νερό που βράζει. Τις βράζουμε για 3 - 4 λεπτά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε δοχείο με μπόλικο κρύο νερό. Τις αφήνουμε εκεί ένα εικοσιτετράωρο στη διάρκεια του οποίου αλλάζουμε 3 - 4 φορές το νερό.
- Μετά περνάμε τις φλούδες στο μπλέντερ και βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό που έχουμε φυλάξει.
- Τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Για να βεβαιωθούμε ότι έδεσε, βγάζουμε μια κουταλιά σε στεγνό άσπρο πιατάκι, την αφήνουμε να κρυώσει και σέρνουμε το κουταλάκι επάνω. Πρέπει να αφήνει δρόμο που να μην κλείνει αμέσως.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια ενώ είναι καυτή, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 - 5 μέτρια βάζα:
- 2 κιλά μανταρίνια
- 2 κιλά ζάχαρη
Tips: Για να αποστειρώσουμε τα βάζα, τα πλένουμε καλά με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100° C για 15 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε μανταρίνια και όχι κλημεντίνες. Έξτρα άρωμα δεν χρειάζεται γιατί μοσχοβολάει η φλούδα. Μαρμελάδα μανταρινί εύκολη με υπέροχο άρωμα και γεύση για το πρωινό σας.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 20 | γρ. |
Ενέργεια | 55 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 13,7 | γρ. |
Λιπαρά | 0 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 6 | mg |