Εκτέλεση
- Πλένουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
- Βάζουμε ένα μπολ μέσα σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή ένταση, για να μη βράζει το νερό αλλά να διατηρείται ζεστό.
- Σπάμε ή κόβουμε με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ, που πρέπει να είναι τελείως στεγνό. Ανακατεύουμε λίγες φορές με στεγνή σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύουμε ελάχιστα γιατί σκληραίνει. Διαφορετικά σε φούρνο μικροκυμάτων σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε για ένα λεπτό λειτουργίας στο 50% της ισχύος και ανακατεύουμε τη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Κρατώντας τις φράουλες από τη κορυφή, βουτάμε μια μια τα ¾ τους στη λιωμένη σοκολάτα, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα ή σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνουν.
Υλικά για 16 τεμάχια:
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 16 φράουλες (350 γρ.) φρέσκιες ή κατεψυγμένες
Tips: Οι φράουλες, είτε ωμές σαν απολαυστικό φρούτο, είτε σε συνδυασμούς και παραλλαγές γλυκών, είναι το καλύτερο επιδόρπιο. Επειδή οι φράουλες είναι εποχιακό φρούτο (Απρίλιο-Μαϊο) μπορείτε να βρείτε κατεψυγμένες στα σουπερ μάρκετ τους υπόλοιπους μήνες ή προτιμήστε τις βιολογικές.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά τεμάχιο | 31 | γρ. |
Ενέργεια | 56 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 6 | γρ. |
Λιπαρά | 3,3 | γρ. |
Χοληστερίνη | 1 | mg |
Νάτριο | 4 | mg |