
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τους κρόκους με το μέλι να αφρατέψουν. Ζεσταίνουμε το άπαχο γάλα και το ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αβγά. Αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει ελαφρά και προσέχοντας να μη βράσει.
- Το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε σε κρύο μπεν μαρί να κρυώσει. Το βάζουμε για περίπου 6 ώρες στην κατάψυξη να πήξει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Το προσθέτουμε στο παγωτό 20 λεπτά προτού το βγάλουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Σερβίρουμε το παγωτό σε πιάτα, γαρνίρουμε με λίγο μέλι και συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 3 κρόκοι αυγού
- 75 γρ. μέλι
- 100 ml άπαχο γάλα
- 65 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- μέλι και φρέσκα φρούτα, για γαρνίρισμα
Tips: Εάν δεν έχετε μασκαρπόνε, αναμιγνύετε ίσες ποσότητες τυρί κρέμα με παχιά κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε πολύ καλά με τον αυγογδάρτη. Εάν έχετε παγωτομηχανή, προσθέστε όλα τα υλικά στη παγωτομηχανή και ακολουθείστε τις οδηγίες κατασκευαστή. Συνταγή παγωτό με μασκαρπόνε και μέλι. Ένα γευστικότατο, χειροποίητο και σπιτικό με 226 θερμίδες ανά μερίδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 90 | γρ. |
Ενέργεια | 226 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 17,7 | γρ. |
Λιπαρά | 15,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 165 | mg |
Νάτριο | 27 | mg |
