myDiatrofi

Σταφιδόπιτα νηστίσιμη

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Σιροπιαστά/Νηστίσιμα

 

stafidopita-nistisimi

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι το μπέικιν, τη σόδα και την κανέλα. Περνάμε το μείγμα από το κόσκινο δυο φορές.
  2. Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και αρκετό ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τη σταφίδα. Κόβουμε τα καρύδια και τ' αναμιγνύουμε με τη σταφίδα. Δουλεύουμε το μίγμα του λαδιού ή το βάζουμε να χτυπηθεί στο μπλέντερ. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και τη σταφίδα με τα καρύδια.
  4. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι Νο 26 και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Το αναποδογυρίζουμε και το χτυπάμε για να πέσει το περιττό αλεύρι. Στρώνουμε μέσα τη ζύμη.
  5. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο επί 1 περίπου ώρα. Τσεκάρουμε αν το γλυκό είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του μία οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο.
  6. Αφού κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 12 μερίδες:

 

  • 3 φλιτζ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδα ξανθή
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδα μαύρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • ζάχαρη άχνη

Tips: Αντί για λευκή ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα ζάχαρη ή ½ φλιτζ. ζάχαρη και 7 κουτ. σούπας (11 γρ.) στέβια κρυσταλλική για λιγότερες θερμίδες. Ένα νηστίσιμο γλυκό με σταφίδες, από εκείνα που έφτιαχναν οι γιαγιάδες πάρα πολύ παλιά για τις νηστείες. Εύκολη και νόστιμη συνταγή για σταφιδόπιτα νηστίσιμη με καρύδια.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 95 γρ.
Ενέργεια 350 kcal
Πρωτεΐνες 4,2 γρ.
Υδατάνθρακες 48,5 γρ.
Λιπαρά 15,5 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 51 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος Ταχινόπιτα »