Εκτέλεση
- Καίμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε το συκώτι.
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το συκώτι και τα υπόλοιπα εντόσθια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν με το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα κουκουνάρια (αφού προηγουμένως τα καβουρδίσουμε με λίγο βούτυρο), τις σταφίδες, το μπαχαρικά, το κάστανα ψιλοκομμένα, το αλάτι.
- Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και αμέσως το ρύζι.
- Στην αρχή το βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία και μετά τn χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει γιο 15 λεπτά, ώσπου να απορροφήσει όλο το νερό.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα γιο να φουσκώσει το ρύζι.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 συκωταριά αρνίσια 1300 γρ. (αρνίσια πνευμόνια, συκώτι, γλυκάδια, νεφρά και καρδιά)
- 125 γρ. κρεμμύδι
- 25 γρ. σταφίδες μαύρες
- 25 γρ. κουκουνάρια
- 25 γρ. κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένα
- 70 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
- ½ λίτρο ζωμό κρέατος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγη κανέλα τριμμένη
- λίγο μπαχάρι τριμμένο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Tips: Αντί για αρνίσια συκωταριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συκωτάκια κοτόπουλου. Μπορείτε επίσης σαν πιο υγιεινή επιλογή να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο. Γευστική συνταγή για αρνίσια συκωτάκια με πιλάφι και κουκουνάρι.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 300 | γρ. |
| Ενέργεια | 581 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 51,5 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 36,1 | γρ. |
| Λιπαρά | 25,6 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 759 | mg |
| Νάτριο | 594 | mg |
