
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε τις κλωστές από τα κουκιά και κόψτε τα στη μέση. Αν είναι πολύ μεστωμένα, αφαιρέστε και πετάξτε το φλούδι. Πλύντε τα και στραγγίστε τα.
- Καθαρίστε τις αγκινάρες, ώστε να μείνουν μόνο οι κούπες, κόβοντας και αφαιρώντας όλα τα φύλλα και το χνούδι από το κέντρο.
- Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει, ρίξτε και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέστε τα κουκιά, τις αγκινάρες, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα ζεστό νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
- Κατεβάστε τα από τη φωτιά και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού. Κουνήστε την κατσαρόλα, να πάει παντού.
- Σερβίρετέ τα με τυρί φέτα και σαλάτα από φρέσκα λαχανικά. Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 ½ κιλό κουκιά φρέσκα
- 6 αγκινάρες
- ½ κούπα λάδι
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εναλλακτικά, προσθέστε στο φαγητό, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μία ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη. Τα φρέσκα κουκιά θα πρέπει να είναι τρυφερά και χωρίς κηλίδες. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 20 μέρες. Διαφορετικά, αφού τα ζεματίσουμε για 3 λεπτά, μπορούμε μόλις κρυώσουν, να τα τοποθετήσουμε σε πλαστικές σακούλες και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 370 | γρ. |
Ενέργεια | 497 | kcal |
Πρωτεΐνες | 21,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 60,1 | γρ. |
Λιπαρά | 19 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 259 | mg |
