Εκτέλεση
- Ξεπλένετε τον αρακά και τον στραγγίζετε σε τρυπητό.
- Πλένετε τα κρεμμυδάκια και κόψτε, τα μεν άσπρα ψιλοκομμένα, τα δε πράσινα σε μεγαλύτερα κομμάτια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το λάδι πάνω στη φωτιά και όταν μαραθούν λίγο ρίξτε και τον αρακά και γυρίστε τον μερικές φορές για να καβουρντιστεί ελαφρά.
- Ρίξτε τις ντομάτες, αφού τις περάσετε από το τρυπητό ή ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας αραιωμένη σε χλιαρό νερό.
- Προσθέστε και τον άνηθο, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι. Μισοσκεπάστε τον αρακά με νερό, καπακώστε την κατσαρόλα και αφήστε την να βράσει σε μέτρια φωτιά ώσπου να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 650 γρ. καθαρισμένος αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 640 γρ. ώριμες ντομάτες ή 1 κουτ. σάλτσα ντομάτας (πελτές)
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Tips: Αν θέλετε τον μαγειρεύετε χωρίς ντομάτες, άσπρο. Στην περίπτωση αυτή θα βάλετε το χυμό ενός λεμονιού λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά. Νόστιμος αρακάς λαδερός κοκκινιστός στην κατσαρόλα με ντομάτα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 321 | γρ. |
Ενέργεια | 338 | kcal |
Πρωτεΐνες | 8,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 27,8 | γρ. |
Λιπαρά | 21,4 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 264 | mg |