Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 °C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα.
- Καθαρίζουμε τις μπάμιες κόβοντας το κοτσανάκι. Κρατάμε τη μπάμια και βάζουμε το μαχαίρι έτσι ώστε να κόψουμε το "καπελάκι" της μπάμιας περιμετρικά. Τις ανοίγουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος από την μια πλευρά, προσεκτικά να μην ανοίξει στα δυο και αφαιρούμε του σπόρους εύκολα με το δάχτυλο.
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα φιστίκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, το κύμινο, το κόλιανδρο και το αλάτι, μέχρι να θρυμματιστούν καλά.
- Με τα δάχτυλα μας ή με ένα κουταλάκι του γλυκού, γεμίζουμε τις μπάμιες με το μείγμα. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 24 φρέσκες μπάμιες (περίπου 450 γρ. και μεγάλες σε μέγεθος)
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια (145 γρ.)
- ½ μικρό κρεμμύδι (¼ φλιτζάνι)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 1 μικρή πιπεριά κόκκινη, χωρίς τους σπόρους
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ελαιόλαδο
Tips: Αγοράστε μέτριες ή μεγάλες μπάμιες, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να γεμίσουν. Οι γεμιστές μπάμιες ανήκουν στην παραδοσιακή ινδική κουζίνα, με έντονη γεύση και είναι απόλυτα υγιεινό φαγητό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 120 | γρ. |
Ενέργεια | 205 | kcal |
Πρωτεΐνες | 8,3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 8,8 | γρ. |
Λιπαρά | 15,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 216 | mg |