
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια, μαζί με τον άνηθο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά να σωταριστούν, κατόπιν προσθέτουμε τα μαρούλια, τα κεφαλάκια αγκινάρας και τα καρότα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, και τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να βράσει, για 40 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι μαζί με ένα ποτήρι νερό. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε το λεμόνι και τα αυγά (χτυπημένα) και το ¨αυγοκόβουμε¨, αφού πρώτα έχουμε αποσύρει το σκεύος από την εστία και το ανακατεύουμε καλά.
- Η μαγειρίτσα μας, είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 συκωταριά (αρνίσια ή κατσικίσια)
- ½ ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 4-5 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 μαρούλια (μεγάλα)
- 4-5 κεφαλάκια αγκινάρας
- 2 μέτρια καρότα (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 2 αβγά
- Αλάτι, πιπέρι,
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Η συκωταριά είναι ακατάλληλη να τη φάτε όταν:
- έχει άσχημη μυρωδιά
- δεν ειναι σφριγηλή και σκληρή
- είναι αλλοιωμένη
- είναι καλυμμένη με κολώδη ουσία
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 300 | γρ. |
Ενέργεια | 625 | kcal |
Πρωτεΐνες | 46 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 14 | γρ. |
Λιπαρά | 43 | γρ. |
Χοληστερίνη | 20 | mg |
Νάτριο | 191 | mg |
