Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι γκριλ ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά τους να ροδίσει καλά. Με προσοχή τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά τους. Κόβουμε ένα κομμάτι λίγο με ένα μαχαίρι και αν στο εσωτερικό του είναι ροζέ, ψήνουμε λίγο ακόμη και ελέγχουμε ξανά, μετά από λίγο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και τις ελιές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 (170 γρ. το καθένα) φιλέτα κοτόπουλου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ¾ φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 28 γρ. (περίπου 14) ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 60 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Tips: Για απόλυτα πετυχημένο και νόστιμο φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι ακολουθήστε πιστά τους χρόνους, ώστε να ψηθεί καλά στο εσωτερικό με ασφάλεια, χωρίς να στεγνώσει. Ο χρόνος αυτός είναι μετρημένος για ολόκληρα φιλέτα από στήθος.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 265 | γρ. |
Ενέργεια | 386 | kcal |
Πρωτεΐνες | 49,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 6,7 | γρ. |
Λιπαρά | 16,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 140 | mg |
Νάτριο | 508 | mg |