Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το σπορέλαιο και το ζεσταίνετε καλά μέχρι να καπνίσει. Ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και τις σοτάρετε καλά για 3 λεπτά.
- Προσθέτετε την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, τα φύτρα σόγιας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε ακόμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το φρέσκο τζίντζερ και προσθέτετε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό.
- Ρίχνετε το πράσινο κάρυ και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε ελαφρά και, αν χρειάζεται, προσθέστε ακόμα λίγο νεράκι. Μαγειρεύετε ακόμα για 2 λεπτά και σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα.
- Αλέθετε τα αράπικα φιστίκια στο μπλέντερ να χοντροκοπούν και πασπαλίζετε το φαγητό σας.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουτ. σούπας πράσινο κάρι
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύτρα από σόγια
- 4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
- 1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 80 γραμμ. αράπικα φιστίκια
- Λίγο αλάτι
Tips: Το πράσινο κάρυ θα το βρείτε στα μαγαζιά που πουλάνε ανατολίτικα προϊόντα ενώ φύτρα από σόγια πωλούνται και ορισμένα σουπερμάρκετ σε κονσέρβα. Πεντανόστιμο και υγιεινό Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 175 | γρ. |
Ενέργεια | 426 | kcal |
Πρωτεΐνες | 34,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 8,2 | γρ. |
Λιπαρά | 28,3 | γρ. |
Χοληστερίνη | 72 | mg |
Νάτριο | 214 | mg |