Εκτέλεση
- Ζητάμε από το χασάπη να μας ανοίξει τα φιλέτα και να τα χτυπήσει.
- Ανοίγουμε σε ένα ταψί μια μεμβράνη πλαστική και κατανέμουμε πάνω του τα φιλέτα ομοιόμορφα. Πασπαλίστε τα φιλέτα με φρέσκο μαύρο πιπέρι.
- Προσθέτουμε πάνω από το κοτόπουλο το τυρί κρέμα με μυρωδικά (χαμηλό σε λιπαρά) και το σπανάκι.
- Τυλίγουμε το κοτόπουλο με το μίγμα, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σχηματίζεται το ρολό.
- Με τη μεμβράνη που έχει παραμείνει στο ταψί, τυλίγουμε σφιχτά το ρολό και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 περίπου ώρες για να «δέσει» καλύτερα (προαιρετικά).
- Αφαιρούμε το ρολό από τη κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τοποθετούμε το ρολό σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και στη συνέχεια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται από το πόσο παχύ είναι το ρολό)
Υλικά για 5 μερίδες:
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλου / φιλέτο
- 200 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά)
- 150 γρ. φρέσκο σπανάκι
- φρέσκο μαύρο πιπέρι
Όταν υπάρχει έτοιμο ρολό κοτόπουλο στην κατάψυξη, υπάρχει πάντα φαγητό στο σπίτι, όχι μόνο για σένα αλλά και για τους φίλους που θα σου προκύψουν ξαφνικά.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 300 | γρ. |
| Ενέργεια | 323 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 55 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 5 | γρ. |
| Λιπαρά | 9 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 166 | mg |
| Νάτριο | 291 | mg |
