myDiatrofi

Πένες με μελιτζάνα και τομάτα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

penes-me-melitzana-kai-tomata

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  2. Βάζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό, ξεπλένουμε στη συνεχεία με κρύο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  3. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια όπως επίσης τη μοτσαρέλα και το βασιλικό.
  4. Βράζουμε τις πένες και τις στραγγίζουμε.
  5. Ρίχνουμε κρύο νερό στις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά με ένα πανί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.
  6. Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε και τις ντομάτες, με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν για 3-4’.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα, τις μελιτζάνες, τη μοτσαρέλα και τις πέννες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 200 γρ. πέννες ολικής αλέσεως
  • 250 γρ. μελιτζάνες
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 120 γρ μοτσαρέλα light
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με φέτα για πιο πλούσια γεύση.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 350 γρ.
Ενέργεια 410 kcal
Πρωτεΐνες 16 γρ.
Υδατάνθρακες 47 γρ.
Λιπαρά 20 γρ.
Χοληστερίνη 19 mg
Νάτριο 663 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ