Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αλάτι και το αδειάζετε σε μια καλοσιδερωμένη και πεντακάθαρη μαξιλαροθήκη, να τη τοποθετήσετε μέσα σε ένα σουρωτήρι (στραγγιστήρι μακαρονιών) και το σουρωτήρι μέσα σε μια λεκάνη. Έτσι θα στραγγίξει καλά από τα υγρά του μέσα σε δυο με τρεις μέρες στο ψυγείο.
- Αφαιρέστε τον ορό γάλακτος που έχει αποστραγγιστεί στη λεκάνη. Ρίξτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και στη συνέχεια πλάστε με καθαρά χέρια μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και έπειτα βάλτε τα στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες έτσι ώστε να στεγνώσουν.
- Μεταφέρετε τα μπαλάκια γιαουρτιού σε γυάλινο αποστειρωμένο και αεροστεγές βάζο (με φαρδύ στόμιο).
- Βάζετε τα βότανα και γεμίζετε με λάδι μέχρι να σκεπαστούν και κλείνετε αεροστεγώς το δοχείο. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 24 ώρες.
- Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι ένα μήνα.
Υλικά για 20 μερίδες:
- 1 ½ κιλό γιαούρτι παραδοσιακό
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 2 κ.γ. (2 κλωναράκια)ρίγανη
- 2 κ.γ. (2 κλωναράκια) δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια (500ml) ελαιόλαδο
Tips: Τα γιαουρτοτυράκια στο λάδι είναι γνωστά και ως Labne στη Μ. Ανατολή και κυρίως στο Λίβανο. Τα αλείφουν σε ζεστές αραβικές πίτες και προσθέτουν φρέσκα φύλλα δυόσμου. Μπορείτε να τα φάτε με το πρωινό σας, σαν σνακ ή να τα σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 55 | γρ. |
Ενέργεια | 87 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 2 | γρ. |
Λιπαρά | 8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 7 | mg |
Νάτριο | 259 | mg |