Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Πλένουμε πολύ καλά με σύρμα τις πατάτες για να έχουν λίγη από την φλούδα τους.
- Τις κόβουμε κυδωνάτες (στα 8).
- Τις βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
- Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα, περιχύνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 °C στην τελευταία σχάρα για 25΄-30΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 700 γρ. πατάτες (μέτριου μεγέθους)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο (τα φύλλα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Χυμός 1 λεμονιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και 70ml (¼ φλιτζανιού) ζωμό λαχανικών αν θέλετε να δώσετε στο πιάτο και μια επιπλέον γεύση. Αντί για χυμό λεμονιού μπορείτε να προσθέσετε χυμό πορτοκαλιού, ταιριάζει άψογα. Για να μαρινάρετε εύκολα και γρήγορα τις πατάτες σας, βάλτε τες σε μια πλαστική συσκευασία τροφίμων με τα υλικά της αρεσκείας σας, σφραγίστε τη και ανακινήστε καλά. Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο... σαν τηγανιτές που σίγουρα θα την λατρέψετε!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 165 | γρ. |
Ενέργεια | 202 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 38,5 | γρ. |
Λιπαρά | 3,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 303 | mg |