Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά, προσθέτοντας το πολτοποιημένο σκόρδο 30 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το σοτάρισμα.
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αβοκάντο σε κύβους.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τα κομμάτια κοτόπουλου. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο σε περίπου 10 με 15 λεπτά (ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος του φιλέτου κοτόπουλου).
- Αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κόλιαντρο και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβοκάντο στη σούπα λίγο πριν το σερβίρισμα και μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 680 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 400 γρ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ⅓ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 2 μέτρια αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα
Tips: Αν δεν έχετε σκοπό να σερβίρετε τη σούπα αμέσως, προσθέστε τα αβοκάντο σε κάθε μπολ ξεχωριστά, περίπου ½ αβοκάντο ανά μερίδα). Μπορείτε επίσης αν το επιθυμείτε να γαρνίρετε να τα πιάτα με λίγο τυρί τριμμένο. Μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή σούπα αβοκάντο με κοτόπουλο (κοτόσουπα) που θα εκπλήξει η γεμάτη γεύση της.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 320 | γρ. |
Ενέργεια | 327 | kcal |
Πρωτεΐνες | 33,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 9,6 | γρ. |
Λιπαρά | 17,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 84 | mg |
Νάτριο | 323 | mg |