Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Ξεπλένουμε την κινόα και τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε την κινόα με 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι, μέχρι οι κόκκοι κινόα να γίνουν ημιδιαφανείς και το χυλώσει το μείγμα, περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα υψηλής ισχύος μπλέντερ, προσθέτουμε τους χουρμάδες, γάλα σόγιας, και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, τα καρύδια και τις σταφίδες στη μαγειρεμένη κινόα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τετράγωνο ταψί 25 εκατοστών, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- ¾ φλιτζανιού κινόα
- 3 φλιτζάνια νερό
- 10 μέτριους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 2 φλιτζάνια γάλα σόγιας ή αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ⅛ φλιτζανιού αμύγδαλα
- ⅛ φλιτζανιού καρύδια χοντροκομμένα
- ½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Tips: Θα πρέπει επίσης τη βρασμένη κινόα να την ξεπλύνετε καλά και να για να φύγει όση πικράδα έχει απομείνει. Μια εύκολη συνταγή πουτίγκα κινόα με γάλα φυτικό. Ιδανικό για πρωινό γεύμα σε νηστεία και χορτοφαγία.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 272 | γρ. |
Ενέργεια | 360 | kcal |
Πρωτεΐνες | 11,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 50,5 | γρ. |
Λιπαρά | 12,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 59 | mg |