Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Παίρνουμε έναν ειδικό δίσκο με 12- θέσεις για μάφινς και τις λαδώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν ελαφρά για περίπου 8 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα αβγά με το τυρί, το γάλα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 25 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξουμε σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα.
- Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζουμε από το δίσκο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα όπου τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- 8 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλιτζανιού τυρί ρικότα (ricotta)
- 1/3 φλιτζανιού πλήρες γάλα
- 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Tips: Μπορείτε να συμπληρώσετε με λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως βρασμένο μπρόκολο ή σπαράγγια κ.α. και να γευτείτε μαζί με τα παιδιά σας υπέροχα μικρά φριτάτα με κολοκυθάκια και ρικότα. Ιδανικά για παιδικό πάρτυ και σνακ για το σχολείο!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 220 | γρ. |
Ενέργεια | 275 | kcal |
Πρωτεΐνες | 19,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 6 | γρ. |
Λιπαρά | 19,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 408 | mg |
Νάτριο | 782 | mg |