Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 °C.
- Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε από τη μέση τα κουκούτσια με προσοχή, χωρίς να σπάσουμε τα μήλα και τα κόβουμε μαζί με την φλούδα σε πολύ λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα κόφτη λαχανικών (μαντολίνο). Όσο λεπτότερα είναι, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τις φέτες μήλου αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα κάθε φέτα μήλου με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσέχουμε να μη αρπάξουν γιατί θα πικρίσουν.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα τσιπς κρυώσουν για μια άλλη ώρα, για να γίνουν πιο τραγανά.
- Σερβίρουμε ζεστά ή τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 3 μερίδες:
- 2 μέτρια μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
Tips: Αν θέλετε τα μήλα σας να πάρουν διάφορα χρώματα μπορείτε να χρωματίσετε τη ζάχαρη με χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας ή να τα πασπαλίσετε με σκόνη από φρουί ζελέ για ένα διαφορετικό φρουτώδες άρωμα. Εκτός από κόκκινα μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη ποικιλία μήλων. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας και τα μήλα σας. Εύκολα τσιπς μήλου συνταγή. Τα πατατάκια από μήλο είναι ιδανικό ενδιάμεσο σνακ για παιδιά, ακόμα και για παιδικό πάρτι.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 28 | γρ. |
Ενέργεια | 90 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0,3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 22 | γρ. |
Λιπαρά | 0,3 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 3 | mg |
