myDiatrofi

Τορτίγια πίτα σπιτική

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζύμες-Ψωμιά

 

tortigia pita spitiki

Εκτέλεση

  1. Συνδυάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ ενός μίξερ. Με το άγκιστρο ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και δουλεύουμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
  3. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σταματώντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται, για να ξύσουμε τις άκρες το μπολ. Αφού αρχίζει να σχηματίζεται μια μπάλα ζύμης, κατεβάζουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό μέχρι να ομαλοποιηθεί η ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνια εργασίας. Τη μοιράζουμε στη μέση, και έπειτα στη μέση και ου το καθεξής μέχρι να χωριστεί σε 8 ίσα μέρη.
  5. Σχηματίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια μπάλα και ισοπεδώνουμε τη καθεμία με την παλάμη του χεριού μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν η ζύμη είναι ακόμη κολλώδης, χρησιμοποιούμε ακόμη λίγο αλεύρι.
  6. Καλύπτουμε τα ζυμάρια με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
  7. Αφού περάσει ο χρόνος των 15 λεπτών ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  8. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε ζυμάρι σε διάμετρο 25 εκατοστών. Δεν στοιβάζουμε τις άψητες τορτίγιες τη μια πάνω στην άλλη.
  9. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε τη κάθε τορτίγια και τη ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι η κάτω επιφάνεια της να αποκτήσει μερικές ανοιχτόχρωμες καφέ κηλίδες.
  10. Η άψητη επιφάνεια θα αρχίσει να αποκτά μερικές μικρές φυσαλίδες.
  11. Αν τορτίγια μαυρίζει πάρα πολύ γρήγορα, μειώνουμε λίγο τη θερμοκρασία. Αν το ψήσιμο διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό για να δούμε μερικές ανοιχτόχρωμες χρυσό-καφέ κηλίδες στην κάτω πλευρά των τορτίγιας, αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία.
  12. Αφού ψηθεί η μια πλευρά, γυρίζουμε την άλλη πλευρά και ψήνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  13. Θα πρέπει οι τορτίγιες να είναι μαλακές, αλλά να έχουν μερικές μικρές χρυσό-καφέ κηλίδες στην επιφάνεια τους.
  14. Αφαιρούμε την κάθε ψημένη τορτίγια από το τηγάνι με λαβίδα και τις στοιβάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ή σε μια σακούλα τροφίμων zipper (φερμουάρ) μέχρι να ψηθούν όλες οι τορτίγιες. Αυτό θα τις κρατήσει μαλακές και εύκαμπτες.
  15. Σκουπίζουμε το τηγάνι ενδιάμεσα του ψησίματος, αν αρχίσει να συσσωρεύεται το αλεύρι.
  16. Τις σερβίρουμε ζεστές ή τις αφήνουμε να κρυώσουν για μελλοντική χρήση.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 5 μερίδες:

 

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο
  • 1 φλιτζ. ζεστό νερό

Tips: Οι τορτίγιες διατηρούνται καλά αποθηκευμένες σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σακούλα τροφίμων zipper (φερμουάρ) σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες ή στο ψυγείο για 72 ώρες ή στην κατάψυξη επ 'αόριστων. Για να τις καταψύξετε, χωρίστε τις τορτίγιες μεταξύ τους με λαδόκολλα και τοποθετήστε τις σε μια σακούλα τροφίμων zipper και στη συνέχεια στην κατάψυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό αλεύρι ολικής αλέσεως και μισό για όλες τις χρήσεις. Συνταγή για τορτίγια πίτα μεξικάνικη σπιτική, εύκολη με 225 θερμίδες ανά μερίδα. Μάθετε πως φτιάχνεται η ζύμη τορτίγια χωρίς συντηρητικά και άλλα πρόσθετα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 70 γρ.
Ενέργεια 225 kcal
Πρωτεΐνες 4,1 γρ.
Υδατάνθρακες 31,7 γρ.
Λιπαρά 9,1 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 304 mg
myDiatrofi8

 

Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φοκάτσια ιταλική