Εκτέλεση
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε τη μαγιά και ανακατέψτε. Φτιάξτε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το ελαιόλαδο, βάλτε λίγο ζεστό νερό στη χουφτιά σας, αρκετό για να γίνει ένα μαλακό, εύπλαστο ζυμάρι. Η ποσότητα ποικίλει σύμφωνα με την απορροφητικότητα του αλευριού, αλλά δεν θα πρέπει να χρειαστείτε περισσότερο από 2/3 της κούπας.
- Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Τοποθετήστε τη πάλι σε ένα καθαρό μπολ. Σκεπάστε τη με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη σε ένα ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Γυρίστε τη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ξανά για 2-3 λεπτά.
- Ανοίξτε τη ζύμη, πιέζοντας προς τα πάνω τις άκρες της ώστε να δημιουργήσετε ένα στεφάνι πριν προσθέσετε τα υλικά.
Υλικά για 8 κομμάτια:
- 175 γρ. (1 ½ κούπα) λευκό αλεύρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά αποξηραμένη
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αν θέλετε να φτιάξετε ζύμη ολικής αλέσεως, χρησιμοποιήστε μισό αλεύρι ολικής αλέσεως και μισό λευκό αλεύρι. Προσθέστε περισσότερο νερό αν είναι απαραίτητο.
Αν θέλετε μπορείτε τη ζύμη να την φυλάξτε στην κατάψυξη. Έτσι θα την έχετε έτοιμη όποια στιγμή θελήσετε να φτιάξετε την αγαπημένη σας πίτσα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 45 | γρ. |
Ενέργεια | 97 | kcal |
Πρωτεΐνες | 2,3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 17,3 | γρ. |
Λιπαρά | 2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 75 | mg |