myDiatrofi

Καταναλώστε το κεφίρ κάνει καλό

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Συμβουλή του Μήνα
to-kefir-kanei-kalo

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυνατό προβιοτικό συστατικό που ακούει στο όνομα κεφίρ. Το κεφίρ ανήκει στα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση από μαγιά (ειδικούς μικροοργανισμούς). Έχει ελαφρά υπόξινη γεύση και άρωμα μαγιάς. Θυμίζει λίγο ξινόγαλα. Είναι ένα προϊόν πλούσιο σε φιλικούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι βοηθούν στην ισορροπία του πεπτικού συστήματος.
Το κεφίρ είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από το γιαούρτι ή το γάλα. Μας παρέχει πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Κ. Τα 175 ml κεφίρ περιέχουν 6 γρ. σε πρωτεΐνες, 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε ασβέστιο και φωσφόρο, 14% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Β12, 19% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε ριβοφλαβίνη, 5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε μαγνήσιο και μια σημαντική ποσότητα σε βιταμίνη D. Πρόσφατες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το κεφίρ μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση του ασβεστίου από τα κύτταρα των οστών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας, η οποία συμβάλει στην πρόληψη των καταγμάτων.
Το κεφίρ είναι εύπεπτο, ισορροπημένο και συντελεί στην υγεία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν ότι τα προβιοτικά του κεφίρ έχουν την ικανότητα να αναστέλλουν την ανάπτυξη διαφόρων επιβλαβών βακτηρίων, όπως σαλμονέλα, ελικοβακτήριο του πυλωρού και Ε coli.
Καταναλώστε το κεφίρ με το πρωινό σας. Ξεκινήστε με ½ - 1 φλιτζάνι κεφίρ την ημέρα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα σαν πιο γευστική και υγιεινή επιλογή.

Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ