myDiatrofi

Πώς να επιλέξετε πιο φρέσκα φαγητά στην ταβέρνα

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Συμβουλή του Μήνα
pos-na-epileksete-pio-freska-fagita-stin-taverna

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν κυρίως τις καλοκαιρινές βραδιές βγαίνοντας έξω για φαγητό σε ταβέρνες και σε εστιατόρια. Παρόλα αυτά όμως κάποιες φορές το φαγητό εκτός σπιτιού μπορεί να μην είναι τόσο φρέσκο όσο νομίζουμε. Όταν απολαμβάνουμε ένα ωραίο γεύμα με την οικογένεια μας ή με τους φίλους μας, σε μια ταβέρνα στις διακοπές ή σε εστιατόρια, δεν φανταζόμαστε ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι αιτία αδιαθεσίας ή σοβαρότερης ασθένειας. Για αυτό το λόγο μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε πιο φρέσκα φαγητά στην ταβέρνα.

  • Αν έχετε όρεξη για ψάρι, μην περιμένετε να το δείτε στο πιάτο για να καταλάβετε αν είναι φρέσκο. Πριν το παραγγείλετε, καλό είναι να το δείτε και να το διαλέξετε πριν ψηθεί. Το ψάρι πρέπει να έχει γυαλιστερό και λαμπερό χρώμα, κόκκινα βράγχια, τρυφερή επιδερμίδα, καθαρά και διαυγή μάτια και το σώμα να είναι σχεδόν άκαμπτο. Για να διαπιστώσετε αν το ψάρι είναι φρέσκο: Πατήστε το με το δάχτυλό σας στο κέντρο του το δέρμα του θα πρέπει να επανέλθει στην αρχική του θέση και να μη μείνει βαθούλωμα.
  • Όταν το πιάτο σας συνοδεύεται με λαχανικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι, αν δείχνουν μαραμένα και δεν είναι τραγανά, δεν είναι φρέσκα. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να διαπιστώσετε και αν το σύνολο της μερίδας είναι ξαναζεσταμένο ή το φαγητό είναι χθεσινό.
  • Αν θέλετε να φάτε κρέας σε ένα εστιατόριο όπου δεν έχετε πάει ξανά στο παρελθόν, επιλέξτε να είναι καλοψημένα. Ακόμη και αν δεν είναι φρέσκο, περιορίζετε το κίνδυνο δηλητηρίασης.
  • Μπορείτε να καταλάβετε εύκολα αν οι τηγανητές πατάτες που πρόκειται να φάτε μόλις έχουν βγει από το τηγάνι, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα είναι πανιασμένες.
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ