Τα τυριά δεν πρέπει να μπλέκονται μεταξύ τους ούτε όταν τα σερβίρουμε. Ακόμα και τότε μπορεί να αλλοιωθούν οι γεύσεις τους. Σκόπιμο είναι λοιπόν να βάζουμε τα μαλακά και τα σκληρά τυριά σε ξεχωριστούς δίσκους, αλλά και να χρησιμοποιούμε διαφορετικά μαχαίρια για να κόβουμε το κάθε είδος.
Τα σκληρά τυριά αναδεικνύουν καλύτερα τη γεύση και το άρωμά τους όταν βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει λοιπόν να βγάζουμε αυτά τα τυριά αρκετά νωρίτερα από το ψυγείο πριν τα καταναλώσουμε. Αντίθετα τα μαλακά τυριά χάνουν όποια σκληρότητα έχουν όταν ζεσταθούν, οπότε και πρέπει να τα βγάζουμε από το ψυγείο λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Οι ξύλινοι δίσκοι σερβιρίσματος τυριών είναι προτιμότεροι, αφού το ξύλο έχει την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά των τυριών και να τα διατηρεί στεγνά. Αυτούς μπορούμε να τους στολίσουμε με διάφορα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο κλπ.) αλλά και φρούτα (μήλα, σταφύλια κ.ά.).

