Το κρέας του κοτόπουλου μπορεί να μολυνθεί από τη σαλμονέλα, ένα βακτήριο το οποίο ευθύνεται για τροφικές δηλητηριάσεις. Για αυτό το λόγο πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες υγιεινής, φύλαξης, προετοιμασίας καθώς και μαγειρέματος του κοτόπουλου.
- Έλεγχος ημερομηνίας σφαγής και ημερομηνίας λήξης του κοτόπουλου.
- Άμεση μεταφορά του κοτόπουλου στο ψυγείο και αποθήκευση χωρίς να αφαιρεθεί η συσκευασία του.
- Εάν δεν μαγειρευτεί άμεσα το κοτόπουλο, διατηρήστε το στο ψυγείο για 2-3 μέρες το πολύ.
- Μέσα στο ψυγείο κρατήστε το ωμό κοτόπουλο μακριά από ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα.
- Έπειτα από επαφή με το ωμό κοτόπουλο να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι σε ζεστό νερό.
- Εάν επιθυμείτε να τεμαχίσετε το κοτόπουλο σε κομμάτια, πρέπει στη συνέχεια να πλύνετε επιμελώς την επιφάνεια που χρησιμοποιήσατε, καθώς και το μαχαίρι.
- Η υψηλή θερμοκρασία μαγειρέματος, τουλάχιστον 97 °C, σκοτώνει όποια βακτήρια μπορεί να υπάρχουν στο κοτόπουλο.
- Ξεπαγώστε το κοτόπουλο στο ψυγείο και ποτέ μην το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου.