Εκτέλεση
- Για τη μαρινάδα: ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα Worcestershire, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι μαζί
- Πλένουμε καλά και κόβουμε το μοσχάρι, το ανακατεύουμε με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι.
- Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα με δυο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μοσχάρι με την μαρινάδα και προσθέτουμε το σουσάμι.
- Αφού ψηθεί το κρέας μας το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και δίπλα τα ψητά λαχανικά μας.
- Εάν θέλουμε περισσότερους υδατάνθρακες, σερβίρουμε το φαγητό μας με ρύζι πιλάφι ή ταλιατέλες.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 3 μερίδες:
- 380 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
- ¼ φλιτζανιού σουσάμι (20 γρ.)
- 1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια (250 γρ.), κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια (150 γρ.), κομμένα στη μέση
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire (Γούστερ)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- πιπερόριζα (σκόνη τζίντζερ)
- πιπέρι καγιέν (σκόνη)
- μαύρο πιπέρι
Το μοσχάρι είναι μια άριστη πηγή πλήρους πρωτεϊνης και βασικών αμινοξέων όπως η λευκίνη. Η περιεκτικότητα του μοσχαριού σε πρωτεϊνη, συμπληρώνεται επίσης και απο άλλα θρεπτικά συστατικά που χτίζουν μυς, όπως η κρεατίνη και ο ψευδάργυρος.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 350 | γρ. |
Ενέργεια | 345 | kcal |
Πρωτεΐνες | 38 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 14,6 | γρ. |
Λιπαρά | 15 | γρ. |
Χοληστερίνη | 127 | mg |
Νάτριο | 329 | mg |