myDiatrofi

Μοσχάρι με πιπεριές και μανιτάρια

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Αθλητικές

 

mosxari-me-piperies-kai-manitaria

Εκτέλεση

  1. Για τη μαρινάδα: ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα Worcestershire, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι μαζί
  2. Πλένουμε καλά και κόβουμε το μοσχάρι, το ανακατεύουμε με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι.
  4. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα με δυο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μοσχάρι με την μαρινάδα και προσθέτουμε το σουσάμι.
  6. Αφού ψηθεί το κρέας μας το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και δίπλα τα ψητά λαχανικά μας.
  7. Εάν θέλουμε περισσότερους υδατάνθρακες, σερβίρουμε το φαγητό μας με ρύζι πιλάφι ή ταλιατέλες.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 3 μερίδες:
  • 380 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
  • ¼  φλιτζανιού σουσάμι (20 γρ.)
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια (250 γρ.), κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια (150 γρ.), κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire (Γούστερ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • πιπερόριζα  (σκόνη τζίντζερ)
  • πιπέρι καγιέν (σκόνη)
  • μαύρο πιπέρι

Το μοσχάρι είναι μια άριστη πηγή πλήρους πρωτεϊνης και βασικών αμινοξέων όπως η λευκίνη.  Η περιεκτικότητα του μοσχαριού σε πρωτεϊνη, συμπληρώνεται επίσης και απο άλλα θρεπτικά συστατικά που χτίζουν μυς, όπως η κρεατίνη και ο ψευδάργυρος.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 350 γρ.
Ενέργεια 345 kcal
Πρωτεΐνες 38 γρ.
Υδατάνθρακες 14,6 γρ.
Λιπαρά 15 γρ.
Χοληστερίνη 127 mg
Νάτριο 329 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ