
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κιμά, το ψιλοκομμένο σπανάκι, το σκόρδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια σας μέχρι το σπανάκι να αναμιχτεί καλά με το κρέας.
- Με τα χέρια μας πλάθουμε και σχηματίζουμε δυο ή τρία καφεδάκια στο ίδιο περίπου μέγεθος.
- Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε μια λαδόκολλα ψησίματος και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, τόσο ώστε το νερό να γίνει ελαφρώς αλμυρό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά για τα πρώτα δύο λεπτά, ώστε να μην κολλήσουν. Βράζουμε τα ξερά ζυμαρικά ανάλογα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Το μόνο πραγματικά αντικειμενικό κριτήριο για τον προσδιορισμό του απαραίτητου χρόνου βρασμού, είναι η δοκιμή στο στόμα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Προσθέτουμε πάνω από τα ζυμαρικά το ωμό σπανάκι, τα ντοματίνια, τους κεφτέδες, τη σάλτσα, το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Υλικά για 1 μερίδα:
Για τους κεφτέδες
- 170 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- ½ φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 60 γρ. ζυμαρικά με σπανάκι
- 1/8 φλιτζανιού σάλτσα (χαμηλή σε νάτριο)
- 1 ½ φλιτζάνι σπανάκι
- 5 ντοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα
Γευστική, γρήγορη και υγιεινή συνταγή για αυτούς που θέλουν να εφοδιαστούν με πρωτεΐνη για την μυϊκή τους ανάπτυξη και σε μικρό κόστος. Θα πρέπει να τη συνδυάσετε με σαλάτα ωμή ή βραστή ή με ψητά λαχανικά.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 380 | γρ. |
Ενέργεια | 497 | kcal |
Πρωτεΐνες | 47 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 39 | γρ. |
Λιπαρά | 17 | γρ. |
Χοληστερίνη | 149 | mg |
Νάτριο | 478 | mg |
