Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το κολοκυθάκι και τη πατάτα και τα κόβετε σε ροδέλες. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε, βάζετε σε κατσαρόλα το κολοκυθάκι, τη πατάτα, το κρεμμύδι και τα βράζετε ως ότου μαλακώσουν.
- Αποσύρετε από την φωτιά και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτετε τα αυγά, χτυπημένα καλά, το τυρί, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και το λάδι.
- Στην συνέχεια αφού τα ανακατέψετε όλα μαζί ρίχνετε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Το ψήνετε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, το γαρνίρετε με δυόσμο.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 1 κολοκυθάκι
- 3 αυγά (3 ασπράδια,1 κρόκο)
- 1 μικρή πατάτα
- λίγο κρεμμύδι
- άνηθο
- 30γρ. τυρί τριμμένο Regato light
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- λίγος δυόσμος για το γαρνίρισμα
Το αυγό είναι φυσική πηγή βιταμινών B2, B12 και D καθώς και βιταμίνης Α, φυλλικού οξέως και χολίνης. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ένα αυγό περιέχει περίπου 7γρ. πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, 5γρ. λιπαρών και 0 έως 1γρ. υδατάνθρακα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 370 | γρ. |
Ενέργεια | 535 | kcal |
Πρωτεΐνες | 27 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 24 | γρ. |
Λιπαρά | 37 | γρ. |
Χοληστερίνη | 203 | mg |
Νάτριο | 357 | mg |