Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολιτικό τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τα λαχανικά και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 5 λεπτά.
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε αναμμένο γκριλ για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε την ομελέτα μαζί με τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο ανθότυρο.
- Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα την ομελέτα, προσθέτοντας λίγη σαλάτα στην άκρη του πιάτου, την οποία περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 240 γρ. ανθότυρο Κρήτης, τριμμένο
- 6 μεγάλα αυγά
- ¼ φλιτζανιού γάλα
- 20 σπαράγγια, καθαρισμένα
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 πρέζες ρίγανη
- 200 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, πλυμένη και στραγγισμένη
Tips: Αντί για φρέσκα σπαράγγια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαράγγια σε κονσέρβα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ομελέτα ντομάτα, ανθότυρο Κρήτης και σπαράγγια.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 260 | γρ. |
Ενέργεια | 337 | kcal |
Πρωτεΐνες | 20,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 8,7 | γρ. |
Λιπαρά | 24,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 311 | mg |
Νάτριο | 432 | mg |