Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν με το φτερό του μίξερ.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό και το αλάτι, ενώ ανακατεύουμε με κουτάλι. Εννοείται πως το αυγό δεν το ρίχνουμε στο καυτό βούτυρο (είτε περιμένουμε να κρυώσει το βούτυρο, είτε ρίχνουμε λίγο λίγο από το ζεστό στο αυγό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι).
- Μόλις γίνει λείο το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά μας.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ για 45 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό περίπου, έως ότου ψηθούν γύρω στις άκρες και γίνουν τραγάνα, αλλά να παραμείνουν μαλακά στο κέντρο.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 8 κουταλιές της σούπας ( 1 μπάρα) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσης
- ¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
- ½ φλιτζάνι κουβερτούρα σε σταγόνες
Tips: Αντί για το φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να τα ψήσουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8΄-10΄.
Μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε αργότερα. Προσοχή όμως στον χρόνο ψησίματος. Θα πρέπει να προσθέσουμε 1 λεπτό (9-11 λεπτά). Διατηρούνται στη κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή αποξηραμένα κεράσια ή νιφάδες καρύδας. Ένα πεντανόστιμο και γρήγορο μπισκότο σουφλέ σοκολάτας με βρώμη.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 95 | γρ. |
Ενέργεια | 385 | kcal |
Πρωτεΐνες | 5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 44 | γρ. |
Λιπαρά | 21 | γρ. |
Χοληστερίνη | 76 | mg |
Νάτριο | 209 | mg |