Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τις φρυγανιές στο μούλτι
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τις φρυγανιές και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν όλα ένα.
- Μετά βγάζουμε από φωτιά, ρίχνουμε τις φρυγανιές και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιόμορφο και να απορροφήσουν τα υγρά οι φρυγανιές.
- Βρέχουμε τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάνε στο μείγμα και πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
- Τέλος πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα κυλάμε στο πικρό κακάο και τα βάζουμε ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσουν. Έτοιμα!
Υλικά για 25 τεμάχια:
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
- 25 γρ. Στέβια σε κρυσταλλική μορφή
- 1-2 βανίλιες
- 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικά)
- 17 (170 γρ.) φρυγανιές χωρίς ζάχαρη
- σκόνη κακάο ή ινδοκάρυδο τριμμένο για την επικάλυψη
Tips: Τις φρυγανιές μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη. Επίσης αντί για κακάο επικάλυψη μπορείτε να βάλετε τρούφα. Αν τα θέλετε νηστίσιμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε λίγο ακόμα φρυγανιά σε περίπτωση που δεν απορροφήσουν καλά τα υγρά. Αν τα θέλετε πολύ γλυκά προσθέστε 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά τεμάχιο | 18 | γρ. |
Ενέργεια | 35 | kcal |
Πρωτεΐνες | 1,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 6,3 | γρ. |
Λιπαρά | 0,4 | γρ. |
Χοληστερίνη | 1 | mg |
Νάτριο | 8 | mg |