Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα και τη γλυκόζη. Το τοποθετείτε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και τα αφήνετε να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν το μείγμα γίνει λείο, αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με 3 κουταλιές από τη ζάχαρη άχνη.
- Συνεχίζετε να χτυπάτε το φοντάν, προσθέτοντας σταδιακά αρκετή από την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη ώστε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Υλικά για 23 εκ. στρογγυλό κέικ:
- 360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- ¼ φλιτζανιού (55γρ.) υγρή γλυκόζη
- 2 ασπράδια αυγού
- 7 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Tips: Τυλίγετε το φοντάν με πλαστική μεμβράνη, αν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Μια υπέροχη συνταγή για φοντάν σοκολάτας. Το φοντάν γλάσο από σοκολάτα είναι ιδανικό για επικάλυψη κέικ, τούρτα, μπισκότο και όχι μόνο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 15 | γρ. |
Ενέργεια | 65 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0,4 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 12,1 | γρ. |
Λιπαρά | 1,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 2 | mg |