
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια Βαθιά φόρμα σε σχήμα καρδιάς διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτετε τη βάση της με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και κάνετε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνετε στη λακκούβα τα αυγά, τη μελάσα, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύετε με το κουτάλι ώστε να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ χειρός, ώσπου να γίνει κρεμώδες και ομοιόμορφο.
- Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνετε ομοιόμορφα. Το ψήνετε για 45 λεπτά ή ώσπου να παραμένει σταθερό όταν το πιέζετε. Το αφήνετε μερικά λεπτά στη φόρμα και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι το γλυκό σε δύο ίσες φέτες. Τοποθετείτε τη μία σε πιατέλα. Την αλείφετε με τη μαρμελάδα φράουλα.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε τις φράουλες, ανακατεύετε και απλώνετε το μείγμα πάνω στη μαρμελάδα. Τοποθετείτε από πάνω την άλλη φέτα του γλυκού.
- Λιώνετε το φοντάν σοκολάτας και καλύπτετε το γλυκό. Γαρνίρετε με σοκολατένιες καρδούλες.
- Δείτε τη συνταγή για: φοντάν σοκολάτας
Υλικά για 20 μερίδες:
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 5 κουταλιές κακάο σκόνη
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 1 κουταλιά μελάσα
- 2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
Για τη γέμιση
- 3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
- 2/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
Για τη γαρνιτούρα
- 1 δόση Φοvτάν σοκολάτας
- καρδιές από σοκολάτα
Tips: Αν δε έχετε φόρμα σε σχήμα καρδίας, μπορείτε να προμηθευτείτε μια από τα ειδικά καταστήματα με είδη μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Τούρτα σοκολάτα καρδιά με φράουλες ιδανική για τη γιορτή του αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 140 | γρ. |
Ενέργεια | 518 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,9 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 84 | γρ. |
Λιπαρά | 18,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 23 | mg |
Νάτριο | 28 | mg |
