myDiatrofi

Κέικ με σιμιγδάλι νηστίσιμο (Σφουφ)

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κέικ

 

keik me simigdali nistisimo sfouf

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το κουρκουμά, το μπέικιν πάουντερ, και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, λιώνουμε τη ζάχαρη σε κρύο νερό ή γάλα. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το αλεύρι-σιμιγδάλι και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μίξερ, μέχρι το μείγμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  4. Λαδώνουμε το ταψί με ταχίνι και ρίχνουμε το μείγμα. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι επίπεδο το κέικ. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  5. Ψήνουμε το κέικ στις αντιστάσεις πάνω κάτω και πάντα στην κάτω σχάρα, για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  6. Το αφαιρούμε από το φούρνο και ότι αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με τσάι ή καφέ.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 18 μερίδες:
  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. γάλα (ή νερό αν νηστεύετε)
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • Σουσάμι για γαρνιτούρα

Tips: Αν το επιθυμείτε μπορείτε για γαρνιτούρα να προσθέσετε κουκουνάρι ή να διακοσμήσετε με αμύγδαλα. Το sfouf είναι ένα παραδοσιακό Λιβανέζικο κέικ. Η λέξη "sfouf" στα λιβανέζικα σημαίνει "σειρές" και ονομάζεται έτσι επειδή παραδοσιακά κόβεται σε σειρές πριν από το σερβίρισμα. Εύκολο κέικ με σιμιγδάλι νηστίσιμο και παραδοσιακό.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 70 γρ.
Ενέργεια 278 kcal
Πρωτεΐνες 3,6 γρ.
Υδατάνθρακες 37,3 γρ.
Λιπαρά 12,7 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 8 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ