Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το κουρκουμά, το μπέικιν πάουντερ, και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, λιώνουμε τη ζάχαρη σε κρύο νερό ή γάλα. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το αλεύρι-σιμιγδάλι και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μίξερ, μέχρι το μείγμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
- Λαδώνουμε το ταψί με ταχίνι και ρίχνουμε το μείγμα. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι επίπεδο το κέικ. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε το κέικ στις αντιστάσεις πάνω κάτω και πάντα στην κάτω σχάρα, για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Το αφαιρούμε από το φούρνο και ότι αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με τσάι ή καφέ.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 18 μερίδες:
- 2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
- 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζ. γάλα (ή νερό αν νηστεύετε)
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- Σουσάμι για γαρνιτούρα
Tips: Αν το επιθυμείτε μπορείτε για γαρνιτούρα να προσθέσετε κουκουνάρι ή να διακοσμήσετε με αμύγδαλα. Το sfouf είναι ένα παραδοσιακό Λιβανέζικο κέικ. Η λέξη "sfouf" στα λιβανέζικα σημαίνει "σειρές" και ονομάζεται έτσι επειδή παραδοσιακά κόβεται σε σειρές πριν από το σερβίρισμα. Εύκολο κέικ με σιμιγδάλι νηστίσιμο και παραδοσιακό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 70 | γρ. |
Ενέργεια | 278 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 37,3 | γρ. |
Λιπαρά | 12,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 8 | mg |