myDiatrofi

Κρέμα ανγκλέζ βανίλιας

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρέμες/Ψυγείου

 

krema-angklez-vanilias

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα γάλακτος στο σημείο βρασμού. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαφρώς ζεστό μείγμα γάλακτος μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
  3. Επαναφέρουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλι, μέχρι να πήξει σε περίπου 5 λεπτά (να μην βράσει).

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 1 φλιτζάνι:

 

  • ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ βανίλια φυσική, το κλωνάρι και τους σπόρους
  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Tips: Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε την κρέμα αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα, την καλύπτουμε με καπάκι ή διαφανή μεμβράνη τροφίμων και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Συνταγή για κρεμ ανγκλέζ βανίλια. Μια γευστική κρέμα που χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως σως σε γλυκά.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά φλιτζάνι 300 γρ.
Ενέργεια 690 kcal
Πρωτεΐνες 14 γρ.
Υδατάνθρακες 37 γρ.
Λιπαρά 54 γρ.
Χοληστερίνη 609 mg
Νάτριο 109 mg
myDiatrofi8