myDiatrofi

Πουτίγκα ρυζιού Μέγλι (Meghli)

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρέμες/Ψυγείου

 

poutigka-ryzioy-megli-meghli

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός της γαρνιτούρας) σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην κολλήσει το μείγμα.
  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου 45’ με 1 ώρα. Λίγο κουραστικό αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
  3. Μόλις είναι έτοιμο και πηχτό το μείγμα μας, το ρίχνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε 6 μπολάκια και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  4. Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένη καρύδα και μια χούφτα από τους μουλιασμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 4 ½ κούπες νερό
  • ½  κούπα ρυζάλευρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο γλυκάνισο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο ακριοκύμινο (κιούμελ)
Γαρνιτούρα:
  • Αμύγδαλα ωμά ξεφλουδισμένα, μουλιασμένα σε νερό
  • Κουκουνάρι μουλιασμένο σε νερό
  • Καρύδα τριμμένη
  • Φιστίκια Αιγίνης ωμά μουλιασμένα σε νερό
  • Σταφίδες

Το Μέγλι (meghli) είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Μέσης Ανατολής (κυρίως σε Λίβανο και Αίγυπτο) που σερβίρεται συνήθως μετά τη γέννηση ενός βρέφους και τα Χριστούγεννα για να γιορτάσουν τη γέννηση του Χριστού. Απόλυτα υγιεινό γλύκισμα και για τα παιδιά. Η λέξη meghli σημαίνει "βραστό".
Το κιούμελ ή ακριοκύμινο σε σκόνη θα το βρείτε σε διάφορα μπαχαράδικα ή σε καταστήματα με αραβικά προϊόντα με την ονομασία caraway. Το φυτό ήταν γνωστό στους Αιγυπτίους, τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 175 γρ.
Ενέργεια 332 kcal
Πρωτεΐνες 4,8 γρ.
Υδατάνθρακες 49,1 γρ.
Λιπαρά 13 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 3 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ