Εκτέλεση
- Ενσωματώνουμε την σαντιγύ με το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε λίγο στο ψυγείο να δέσει το μείγμα.
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα ντομάτα και μετά με κορνέ ζαχαροπλαστικής το μους γιαουρτιού προσέχοντας να μην λερωθεί γύρω γύρω το ποτήρι.
- Τελειώνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο.
- Πριν το σερβίρουμε διακοσμούμε με ένα φυλλαράκι φρέσκια μέντα.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- λίγη βανίλια
- 8 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα ντομάτα
Εάν θέλετε να βγει πιο ελαφρύ θερμιδικά προσθέστε λιγότερη ζάχαρη.
Η Chef Πόπη Σαμπροβαλάκη είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρίας DeliKreta flavors P.C., στην οποία παράγουν μαρμελάδα ντομάτας και άλλων λαχανικών! Τις μαρμελάδες μπορείτε να τις προμηθευτείτε σε καταστήματα Delicatessen σε όλη την Ελλάδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 150 | γρ. |
Ενέργεια | 371 | kcal |
Πρωτεΐνες | 2,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 46,2 | γρ. |
Λιπαρά | 19,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 29 | mg |
Νάτριο | 37 | mg |