
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το παγωτό να λιώσει, πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια. Πλένουμε το ροδάκινο, το κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κουκούτσι και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το πεπόνι, αφαιρούμε τα σπόρια και το κόβουμε σε κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε επίσης σε κομμάτια. Περνάμε τα φρούτα εναλλάξ στα σουβλάκια.
- Χτυπάμε την κρέμα να πήξει λίγο και προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε την κρέμα με το ρούμι στο παγωτό σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε πιάτα και μοιράζουμε από πάνω την σάλτσα. Τα πασπαλίζουμε όλα με τα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 16 τεμάχια:
- 500 γρ. παγωτό σοκολάτα
- 125 γρ. κεράσια
- 1 ροδάκινο
- ½ μικρό πεπόνι
- 1 ακτινίδιο
- 125 ml κρέμα γάλακτος light
- 2-4 κουτ. σούπας ρούμι
- 100 γρ. καρύδια
Tips: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτα σας αρέσουν. Εκτός από συγκεκριμένα φρούτα της συνταγής συνδυάζεται επίσης η μπανάνα, το μήλο, η φράουλα, το σταφύλι και το μπλε μύρτιλο. Σε περίπτωση που το καταναλώσουν παιδιά, μην προσθέσετε το ρούμι. Μια εύκολη συνταγή σουβλάκια φρούτων με σοκολάτα υγιεινή και νόστιμη. Ένα λαχταριστό γλυκό σνακ που θα αρέσει σίγουρα σε μικρούς και μεγάλους.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά τεμάχιο | 95 | γρ. |
Ενέργεια | 161 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 15,7 | γρ. |
Λιπαρά | 9,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 36 | mg |
Νάτριο | 31 | mg |
